carolinatyp

Alla inlägg den 15 april 2011

Av Carolina ~ - 15 april 2011 21:36

Jag finns.


  


I skolan blir Johanna misshandlad av Vedin och Martin. Hemma blir hon det av sin mamma.

 

Johanna är 14 år. Hon går i skolan. Har en familj. Allt borde va som vanligt. Men nej, hon blir misshandlad. Hon är aldrig säker, vet aldrig vad som kommer näst, ändå tycker hon att det är hennes eget fel. Hon är ju trots allt så äcklig och ful, så hon får skylla sig själv om dom slår henne. Eller? Hon blir slagen och sparkad, hånad och förlöjligad. Hennes slävförtroende och självkänsla är så långt ner den kan komma. Tillslut kommer hon på att den ändå som kan göra något för att ändra på det är henne själv.


Ibland är det nästan att man inte vill läsa vidare, den är så hemsk. Sen bygger ju boken också på författaren, Maja-Marias egen uppväxt. Det är otroligt att något sådant får hända - att folk ser det men låter det fortsätta. Boken är jättebra, fast hemsk dock, och är skrivet på ett enkelt och lättläst vis.

Av Carolina ~ - 15 april 2011 21:15

Hejhopp!

- Jag saknar er x 1000, snart ett helt jävla år sedan -

Va på Kupolen med Adina idag, vi hade skitkul, haha. Sen träffade vi Robin & Linus där, och Linus satt och kastade salt på Adina. :p Men jag köpte ingenting, för jag ska spara tills jag & mamma åker till Stockholm i Juni. ^^' Ska köpa asmycke då. :D Men det var ju fan depprimerande att gå där för man hittade så mycket snygga kläder som man inte kunde köpa. :( Det var bra på skolan idag iaf, vi hade typ bara idrott och tittade på film, New moon. (y)


Bästvän Adina fyller år idag! ♥

Ovido - Quiz & Flashcards