carolinatyp

Alla inlägg den 20 april 2011

Av Carolina ~ - 20 april 2011 14:37

Piraternas fånge.

 

  

 

Året är 2216 och Storbrittanien är indelad i Storskottland och De sista 10 Engelska länen. Många städer står under vatten och alla är rädda för piraterna.

 

När fiskarflickan Lillys farmor blir dödad av piraterna, kidnappar dom också premiärministerns dotter dom är på besök i byn. Som straff för att dom i byn inte skyddade henne, ska dom bli hänga och tvångsinskrivna i armén. Lilly känenr att hon måste göra något - så hon tar en diamant från en tant i byn som tydligen var väldigt värdefull, som hon ska ge till piraterna så att allt ska ordna sig. Hon och hennes havskatt Katt ger sig ut på sjön - men det visar sig inte vara så lätt som dom först trodde. Lilly får lov att ta hjälp av piratpojken Zeph, men genom att ljuga. En dag får Zeph höra att hon har ljugit..


Boken är jättebra, jag verkligen älskar framtidsromaner. Den här var väldigt speciell, med alla pirater och det. Men det roligaste är ändå att all teknik framstår som något dåligt, den är bortglömd. Det är precis som förr i tiden fast det är en framtidsroman. Lite kul faktiskt. Språket flyter på ganska bra och den är lätt att läsa. Den har en asbra handling också. Super!


Ovido - Quiz & Flashcards